08:49 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
David Cameron

David Cameron a declarat că va demisiona. Vezi când va face acest pas

© REUTERS / Stefan Wermuth
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
Marea Britanie şi UE: se va produce oare divorţul (29)
25921

Potrivit premierului, Marea Britanie are nevoie de „o conducere proaspătă" care să poarte tratative cu UE privind procedura de ieşire.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, a declarat că intenționează să-și dea demisia în luna octombrie. Aceasta după ce majoritatea participanților la referendumul din 23 iunie din Regatul unit au votat pentru ieșirea țării din UE, transmite RIA Novosti.

„Cred că ar fi incorect pentru mine să încerc să fiu căpitanul care duce țara sa la următorul punct de destinație", a declarat Cameron pentru jurnaliști.

Potrivit premierului, Marea Britanie are nevoie de „o conducere proaspătă".

Luând cuvântul în fața Downing Street 10, premierul Cameron a declarat că a servit ţara cu onoare, dar simte că de acum înainte este nevoie de o nouă „conducere puternică" pentru a duce țara spre noi negocieri cu UE, relatează Financial Post.

"Ar trebui să avem ca obiectiv un nou prim-ministru la conferința Partidului Conservator din octombrie", a spus vineri David Cameron.

Primul-ministrul Regatului Unit a încercat să liniștească investitorii în privinţa economiei Marii Britanii. El a spus că economia este "fundamental puternică", după ce lira sterlină a scăzut faţă de dolar cu mai mult de 10 procente.

Totodată, Cameron a declarat în țară nu vor fi schimbări imediate în politică, iar tratativele cu UE privind procedura de ieșire trebuie să le poarte un nou șef al executivului britanic.

Joi, 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc referendumul privind apartenența țării la UE. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din componența Uniunii Europene au votat 51,9%. 

Тема:
Marea Britanie şi UE: se va produce oare divorţul (29)

Tematic

BREXIT: britanicii au spus „DA”, mingea se află în terenul autorităților
Tagurile:
Rezultate, BREXIT, Referendum, Demisia, UE, David Cameron, Marea Britanie


Știrile Zilei