08:34 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Теракт в Ницце

Atentatul de la Nisa: trei români au dispărut fără urmă

© AP Photo / Ciaran Fahey
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
4212

Trei români au dispărut fără urmă în urma atentatului terorist din Nisa. Reprezentanțele diplomatice ale României la Paris depun toate eforturile pentru identificarea acestora.

BUCUREȘTI, 16 iulie — Sputnik. Trei români (soție, soț și un minor), care se aflau pe locul atentatului terorist de la Nisa, nu au fost localizați, comunică Ministerul Afacerilor Externe. Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora.  În cadrul demersurilor de căutare,  se menține legătura cu Interpolul. 

Potrivit datelor oferite de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat.

În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs.

Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

Tematic

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa
Doi cetățeni ucraineni au fost împușcați la Nisa
Atacatorul de la Nisa: tatăl unui copil de trei ani
Moldovenii din Nisa revin de urgență acasă
Exclusiv: moldovenii din Nisa, despre morți și răniți în urma atentatului
Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa
Tagurile:
Atentat terorist, Nisa, carnagiu de pe Coasta de Azur, carnagiu de la Nice, atac terorist la Nice, Nice
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei