11:08 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
John Kerry și Federica Mogherini

Statele Unite: Turcia ar putea fi exclusă din NATO

© REUTERS / Stephanie Lecocq/Pool
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
71920

Turcia ar putea fi exclusă din NATO, a declarat secretarul de Stat al SUA, John Kerry, iar orice discuție cu privire la aderarea la UE va fi închisă, a precizat comisarul european pentru Politica Externă și Extindere, Federica Mogherini.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Turcia ar putea să-și piardă calitatea de membru NATO, în cazul în care va încălca principiile democratice, în urma măsurilor luate de autorități ca răspuns la tentativa loviturii de stat, a declarat John Kerry, secretarul american de Stat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles, împreună cu Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica Externă, comunică Washington Post.

„Suntem de partea guvernului ales democratic din Turcia, dar atenționăm Guvernul turc asupra necesității menținerii standardelor înalte în ceea ce privește respectul față de instituțiile democratice și statul de drept", a declarant Kerry.

În același timp, Federica Mogherini a menționat că o eventuală introducere a pedepsei cu moartea va exclude orice discuție cu privire la aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

Tematic

Starea de Urgență a fost reinstituită în Turcia
Tagurile:
principii democratice, Excludere, UE, NATO, SUA, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei