16:07 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Siria

Decapitarea copilului din Siria - "o eroare particulară"

© REUTERS /
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
17110

Liderii "opoziției moderate", susținută de SUA, au calificat decapitarea copilului palestinian drept o "eroare particulară".

CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Oribila înregistrare video, în care se arată cum forțele antiguvernamentale siriene au decapitat un copil de zece ani, a fost calificată de liderii rebelilor drept o „eroare particulară".

Rebelii susținuți de americani afirmă, într-o secvență video, că băiatul ar face parte din grupul Liwa al-Quds, o grupare formată din palestinieni, care luptă de partea guvernului legal. 

Reprezentanții Liwa al-Quds au negat că băiatul ar fi fost parte a grupului, afirmând că acesta era membru al unei familii sărace care locuiește în zona ocupată de teroriști.

Într-o postare pe Facebook, mișcarea Nour al-Din Zenky a calificat asasinarea copilului drept o "eroare particulară", declarând că va investiga cazurile de încălcare a drepturilor omului apărute în mass-media.

Grupul Nour al-Din Zenky, care face parte din "opoziția moderată" susținută de SUA, este angajată în lupta împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad.

Într-un mesaj publicat în rețele de socializare, aceștia afirmă că persoanele care au săvârșit omorul au fost reținute și urmează să fie cercetate de un "comitet judiciar".

Reprezentanul Departamentului de Stat al SUA a declarat că incidentul ar putea afecta sprijinul Washingtonului pentru rebelii sirieni, transmite CNN.

Tematic

România ar putea trimite militari în Siria
Tagurile:
Înregistrare video, Decapitare, Eroare particulară, Investigație, asasinare, Copil, Liwa al-Quds, Siria
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei