11:12 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Pistol

Șase versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Șeremet

© Sputnik / Rodion Proca
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
56 0 0

Poliția ucraineană a înaintat șase versiuni ale asasinării cunoscutului jurnalist Pavel Șeremet, dintre care au anunțat presei doar patru.

CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Consilierul șefului Serviciului de Securitate a Ucrainei, Iurii Tandit, a declarat că instituțiile de forță analizează șase versiuni ale asasinării jurnalistului Pavel Șeremet, transmite RIA Novosti.

Cunoscutul jurnalist a decedat la Kiev, în urma exploziei unei bombe plasate în automobilul în care se afla acesta. Poliția ucraineană a pornit o cauză penală în cazul unui omor premeditat.

"Sunt șase versiuni, dar aș putea numi doar patru", a declarat Tandit postului de televiziune "112 Ukraina".

Potrivit lui, pe lângă activitatea profesională a lui Șeremet, celelalte versiuni țin de conflictele personale, "urma rusească" și atentatul la viața Alionei Pritule (directorul publicației "Ukrainskaia Pravda"), căreia îi aparținea automobilul.

În investigarea acestui caz urmează să se implice și FBI-ul american.

Asasinarea lui Pavel Șeremet a cunoscut o rezonanță puternică în Ucraina. O mare parte din politicieni și colegii jurnalistului consideră că asasinarea este legată de activitatea profesională a celui decedat.

Tematic

A decedat legendarul jurnalist sovietic și rus Valentin Zorin
Tagurile:
Jurnalist rus, asasinare, Automobil, Omor, Versiuni, Pavel Șeremet, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei