01:23 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Alert

NEWS ALERT: Turcia suspendă acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului

© Sputnik .
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
16940

Turcia va suspenda temporar acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului pentru perioada stării de urgență. Erdogan a asigurat că acest lucru nu va afecta drepturile și libertățile cetățenilor.

CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Viceprim-ministrul Turciei Numan Kurtulmus a anunțat că autoritățile intenționează să suspende temporar acțiunea Convenției Europene a Drepturilor Omului, după declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, informează RIA Novosti, cu referire la Reuters.

În noapte de miercuri spre joi în Turcia a fost introdusă starea de urgență pentru o perioadă de trei luni. Anunțând acest lucru, președintele turc Regep Tayyp Erdogan a declarat că această decizie nu va afecta democrația, drepturile și libertățile cetățenilor, ci dimpotrivă, le va consolida.

Potrivit viceprim-ministrului Numan Kurtulmus, autoritățile consideră că starea de urgență nu va dura decât o lună și jumătate.

În noapte de 15 spre 16 iulie, un grup de militari a încercat să preia puterea de stat în Turcia. Majoritatea confruntărilor dintre forțele guvernamentale și puciști au avut loc în Ankara și Istanbul. Guvernul a anunțat că rebeliunea armată a fost suprimată. Potrivit ultimelor informații, 190 de cetățeni turci au decedat, 100 de rebeli au fost uciși, iar 1,5 mii de cetățeni au fost răniți.

Tematic

Statele Unite: Turcia ar putea fi exclusă din NATO
Tagurile:
Lovitură de stat, Stare de urgență, Suspendare, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei