07:40 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
FMI

FMI îndeamnă G20 să intensifice procesul globalizării

© Sputnik / Наталья Селиверстова
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
3220

FMI își dorește intensificarea proceselor globalizării și promovarea unei imaginii pozitive printre segmentele sociale "sceptice".

CHIȘINĂU, 21 iulie — Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI) îndeamnă țările G20 să stimuleze procesul globalizării pentru lupta cu intensificarea riscurilor politice în economie, se menționează într-un document pe care Fondul urmează să prezinte reuniunii G20, care va avea loc în China în zilele de 23 și 24 iulie.

"În legătură cu intensificarea riscurilor politice, politicienii influenți trebuie să restabilească spiritul relațiilor multilaterale și a globalizării, multiplicând rolul pozitiv al globalizării", se precizează în document.

"Este necesar să oferim o atenție sporită diminuării pierderilor pentru muncitori, care a fost atinsă de globalizare, creând o imagine pozitivă globalizării printre segmentele sociale sceptice. Acest lucru necesită utilizarea resurselor financiare, cum ar fi instruirea, dar și o strategie clară și convingătoare de comunicare", notează FMI.

Fondul subliniază că în prezent anume riscurile non-politice sunt cele mai periculoase pentru economie. În afară de riscurile politice există amenințarea teroristă, calamitățile naturale (spre exemplu, seceta din Africa de Est și Sud), noi virusuri.

Tematic

Analiştii UBS: Despre prăbuşirea globalizării
Tagurile:
Raport, Globalizare, FMI, G20
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei