10:02 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Două unități speciale create ca parte a flotei navale ruse sunt proiectate pentru detectarea sabotajului inamic, una din ele este în apele de coastă ale Pacificului, iar a doua în Marea Neagră.

BUCUREŞTI, 25 iulie — Sputnik. Unitățile speciale Spetsnaz sunt echipate cu barci "Raptor" care pot fi utilizate în timpul furtunii şi ating o viteză de până la 80 km / h. Echipajul este dotat cu aparate zbor "Tachyon", fără pilot, care pot detecta inamicul la câţiva metri sub apă, relatează izvestia.ru.

Noile unităţi militare se ocupă cu recunoașterea, angajarea şi stocarea informaţiilor din teritoriul controlat de inamic.

"Două unități noi sunt create acum. Una în Pacific, a doua în Crimeea", a declarat un reprezentant al Ministerului Rus al Apărării.

Potrivit purtătorului de cuvânt, ambele echipaje au sarcina de a proteja coasta de sabotaj inamic. De asemenea, au misiunea să implementeze grupuri de recunoaștere în teritoriul controlat de inamic.

În calitate de director al Centrului pentru Studii Strategice, Ivan Konovalov a declarat ziarului că apele de coastă și de litoral au fost mult timp utilizate în mod activ de către forțele speciale din întreaga lume.

„Pentru a proteja întregeaga coastă este foarte dificil, așa că este destul de convenabilă desfăşurarea grupurilor de recunoaștere și de sabotaj pe teritoriul inamicului", a declarat Konovalov.

Potrivit expertului, există trei grupuri similare în Marina Americană, echipate cu bărci speciale pentru operațiuni în zonele de coastă și de litoral. Forțele armate britanice, de asemenea, au astfel de unităţi speciale care funcționează la țărm și se angajează în recunoaștere sub acoperire privind colectarea informațiilor și nu numai.

Tematic

Iohannis vrea mai mult NATO la Marea Neagră
Tagurile:
Raptor, Spetsnaz, Trupe speciale, Rusia, Marea Neagră


Știrile Zilei