01:56 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Statul Islamic

ISIS amenință Rusia cu război

© Sputnik /
INTERNAŢIONAL
Sa primesc un link scurt
40010

Reprezentanții ISIS amenință Rusia cu declanșarea unui jihad („război sfânt"). Un astfel de mesaj a fost transmis prin intermediul unei înregistrări video apărute pe internet.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Organizația teroristă Statul Islamic (ISIS) a publicat un video cu amenințări la adresa rușilor, transmite agenția RIA Novosti, cu referire la Reuters.

În înregistrarea unor antrenamente ale teroriștilor, unul dintre combatanți se adresează președintelui rus Vladimir Putin, după care îndeamnă "frații" săi să declanșeze un jihad împotriva Federației Ruse.

Deocamdată, autenticitatea înregistrării nu a fost confirmată, însă a devenit cunoscut faptul că materialul video a fost transmis cu ajutorul aplicației Telegram, utilizate de teroriști pentru schimb de mesaje.

În prezent Statul Islamic (ISIS) este considerat cel mai mare pericol pentru securitatea internațională. Timp de trei ani teroriștii ISIS au reușit să ocupe o parte din teritoriul Irakului și Siriei.

Operațiunile militare ale Rusiei din Siria împotriva ISIS sunt derulate începând cu luna septembrie 2015. În martie 2016, în legătură cu realizarea sarcinilor propuse, a început procesul de retragere a grupului aerian, însă Rusia mai păstrează o parte a elicopterelor militare în Siria în cadrul operațiunii antiteroriste.

Tematic

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa
Tagurile:
jihad, Grupare terorista, Amenințări, ISIS, Război, Statul Islamic, Siria, Rusia


Știrile Zilei