14:35 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Ceva in plus

„Ceva în plus" din partea României pentru localităţile din Moldova

© Sputnik .
POLITICĂ
Sa primesc un link scurt
9320

Premierul român, Dacian Cioloş, a menţionat în discursul său de la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România că în programul de finanţare a României vor fi privilegiate localităţile înfrăţite din Republica Moldova.

Chişinău, 23 feb — Sputnik. Guvernul României analizează iniţierea unui program de stimulare a dezvoltării locale în comunităţile din Republica Moldova, a declarat prim-ministrul român, Dacian Cioloş, care a participat la cea de-a XIX-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din stânga Prutului, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului de la Bucureşti.

Premierul român a precizat că în cadrul programului de finanţare al României vor fi privilegiate localităţile înfrăţite din Republica Moldova, mergându-se pe calea finanţării proiectelor mici care să aducă „ceva în plus" comunităţilor din Moldova.

„Domnul vicepremier Dâncu probabil o să vă dea mai multe detalii despre ideea unui program de stimulare a dezvoltării locale în comunităţi din Republica Moldova, deci de finanţare a unor mici proiecte concrete care să aducă ceva în plus comunităţilor locale în Republica Moldova şi ideea ar fi să privilegiem acele comune sau acele oraşe din Republica Moldova care au înfrăţiri cu comune sau oraşe din România".

Dacian Cioloş a subliniat, totuşi, că ajutorul din partea Bucureştiului va fi acordat, dacă Chişinăul va pune în practică reformele pe care şi le-a propus.

Tematic

Decis: Guvernul României va acorda ajutor umanitar Moldovei
Tagurile:
cooperare moldo-română, localităţi înfrăţite, Ajutor financiar, Reforme, Dacian Cioloş, Republica Moldova, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei