01:57 15 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.58
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Dacian Cioloș

Dacian Cioloş a anunțat noi debarcări din Guvern în iunie

POLITICĂ
Sa primesc un link scurt
2201

Premierul Dacian Cioloş a anunțat, joi seara, la Realitatea TV, că va face o nouă evaluare a cabinetul său în luna iunie și va renunța la trei miniștri.

BUCUREŞTI, 20 mai — Sputnik. Pe lista celor amenințați de premierul român, Dacian Cioloș, cu "debarcarea" sunt șefii de la Agricultură, Educație și Transporturi.

În ultimele luni patru miniștri au plecat din Guvernul României. Cu toate astea, premierul Dacian Cioloş nu exclude varianta ca şi alţii să fie înlocuiți. Va decide, însă, cine pleacă și cine rămâne, după evaluarea din luna iunie.

"Pot să plece şi alţii? Sigur, până la sfârşitul mandatului poate să se întâmple. Voi mai avea o evaluare în iunie când trag nişte concluzii vizavi de nişte domenii de care nu sunt foarte mulţumit", a declarat Cioloş la emisiunea "Jocuri de Putere", moderată de Rareş Bogdan.

Primul ministru a menţionat că printre cei vizaţi se află ministrul Educației, Adrian Curaj, care deşi a făcut multe lucruri pe partea de cercetare, nu a reuşit să rezolve problema plagiatelor.

Ar putea fi propus pentru remaniere şi ministerul Transporturilor. Lui Dan Costescu i se reproşează dezastrul din CNADNR; ministrul Costescu "nu s-a dus mai departe cu noua conducere din vârful CNADNR cu mai mult curaj în restructurare", a precizat Dacian Cioloş la Realitatea TV.

Ministrului Agriculturii i se cere să treacă la fapte, să fie responsabil şi să afişeze un comportament de ministru, a mai spus Cioloş.

Tematic

Demisiile se țin lanț în Guvernul României
Tagurile:
Guvernul României, miniștri, Demisii, Dacian Cioloș, România


Știrile Zilei