11:18 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
armata SUA

Dodon despre militarii americani: pentru câteva ore am reușit să-i blocăm

© Sputnik / Оксана Джадан
SOCIETATE
Sa primesc un link scurt
333 0 0

Deputaţii socialişti şi simpatizanţii PSRM au blocat, pentru câteva ore la vama Sculeni, intrarea pe teritoriul Moldovei a unui contingent de tehnică militară americană.

CHIŞINĂU, 3 mai – Sputnik. Socialiştii au reuşit să blocheze pentru câteva ore la vama Sculeni tehnica militară americană care se îndreaptă spre Batalionul de geniu din Negreşti, unde va participa la exerciţiul moldo-american „Dragon Pioneer”. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de liderul PSRM, Igor Dodon.

„Pentru câteva ore am reuşit să-i blocăm. Tehnica intră în Moldova în câteva coloane, la ore diferite. Prima coloană a reuşit să treacă mai departe cu ajutorul poliţiei”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a comunicat pentru Sputnik că socialiştii vor bloca intrarea tehnicii militare americane în Chişinău, pe data de 9 mai. 

Pe data de 9 mai, militarii Armatei Naţionale alături de cei americani vor organiza o expoziţie în cadrul căreia vor comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

În Piaţa vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american “Dragon Pioneer 2016”. Cele 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane şi 12 ale Armatei Naţionale se vor afla în centrul capitalei între orele 13.00 – 18.00.

„Armata americană a luptat alături de forţele aliate în cel de-al Doilea Război Mondial şi are un rol important în victoria asupra fascismului. Am profitat de faptul că militarii americani sunt în această perioadă în Moldova şi i-am invitat să participe la această expoziţie”, a declarat pentru Sputnik ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Şalaru.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, va participa alături de militarii moldoveni, în perioada 3-20 mai, în Moldova, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”.

Tematic

NATO trece Prutul: peste 100 unități de tehnică militară NATO ajung in Moldova
Tagurile:
Parada militară, 9 mai, Exerciții militare, vama Sculeni, Tehnică militară, militari SUA, Igor Dodon, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei