13:15 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
SOCIETATE
Sa primesc un link scurt
199 0 0

În total, femeile însărcinate au șansa să câștige până la 300 de euro în vouchere în timpul unei singure sarcini, dar trebuie să respecte o condiție.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Sistemul public de sănătate francez din regiunea Paris a lansat un studiu pentru a testa eficiența stimulentelor financiare în convingerea femeilor însărcinate de a renunța la fumat, scrie stireazilei.com.

Acest proiect are ca scop combaterea efectelor grave ale fumatul asupra fătului. În acest sens, femeile însărcinate ar putea primi vouchere în valoare de până la 300 de euro, dacă acceptă să renunțe la fumat pana la naștere, scrie presa franceză.

În cadrul acestui studiu sunt implicate 17 spitale din Franța și perioada de acțiune este de trei ani. În timpul examenelor medicale prenatale, femeile însărcinate fumătoare se vor întâlni cu un consilier pentru renunțarea la fumat. În urma fiecărei ședințe consultative participantele vor primi câte un voucher în valoare de 20 de euro pe care îl vor putea folosi la orice magazin.

Astfel, în afară de banii pentru procurarea țigărilor economisiți în urma renunțării la fumat, femeile însărcinate pot câștiga suplimentar câte 300 de euro pe perioada sarcinii.

Tematic

Expert: interzicerea fumatului îi va afecta pe proprietarii de localuri
Tagurile:
țigări, Fumat, alocații, Femei însărcinate, Sarcină, Sistem de sănătate, Franța


Știrile Zilei