18:39 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Vlad Filat

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, în greva foamei. Iată motivul...

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
SOCIETATE
Sa primesc un link scurt
349 0 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este tratat nu tocmai amabil în Penitenciarul 13, iar instanța de judecată încalcă drepturile liderului PLDM și din acest considerent politicianul a declarat greva foamei, a spus avocatul Igor Popa.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Potrivit avocatului președintelui PLDM, Igor Popa, încălcarea drepturilor lui Vlad Filat de către instanța de judecată continuă. În semn de protest față de modul în care acesta este tratat de justiție, dar și față de condițiile din penitenciar, liderul liberal-democraților moldoveni a spus că declară greva foamei.

Potrivit avocatului, această măsură extremă la care a recurs clientul său este periculoasă pentru viață și sănătate. Rudele lui Filat ar fi insistat și ele ca liderul PLDM să nu meargă la acest pas, dar nimeni nu ar fi reușit să-l convingă.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe acesta că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolarastfel, fiind acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. Din data de 23 octombrie, Filat a fost transferat din izolatorul CNA în Penitenciarul nr.13.

Tematic

Procurorul şef anticorupţie vorbeşte despre dosarul lui Vladimir Filat
Tagurile:
greva foamei, Trafic de influență, Dosar penal, PLDM, Vlad Filat, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei