08:47 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.55
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Ion Ștefăniță
© Sputnik / Miroslav Rotari

Ce monumente istorice din Chişinău vor fi restaurate în curând

Știri
Sa primesc un link scurt
131 0 0

Ce monumente arhitecturale se restaurează acum în Chișinău. Când aceste lucrări de reparație vor fi gata şi de ce unele din ele durează atât de mult

 

Membrul Consiliului Municipal Chișinău Ion Ştefăniţă a declarat pentru Sputnik Moldova că în acest moment, în Capitală se află în reconstrucție mai multe clădiri care sunt monumente de arhitectură. Una dintre acestea se află pe stradă Columna, 130. Lucrările vizează reparația fațadei imobilului. La fel va fi reparată şi incinta bibliotecii Bogdan Petriceicu Hajdeu din Capitală.

"Aceste imobile se află în proprietatea statului. Statul le administrează. Alta e situația imobilelor care se află în proprietate privată. Sunt mai multe clădiri care se află în centrul istoric al Chișinăului și sunt în proprietate privată", a explicat Ştefăniţă.

El s-a referit și la casa lui Râşcanu-Derojinscki, de la intersecția străzii București cu strada Vlaicu Pârcălab. Ștefăniță a precizat că reparația imobilului a fost decisă încă în anul 2009. Lucrările au demarat în anul 2014, dar la un moment ele au fost stopate și au fost reluate doar în primăvara anului 2017.

Membrul Consiliului Municipal Chișinău Ion Ştefăniţă a explicat de ce durează atât de mult restaurarea Sălii cu Orgă.

Tematic

Ştefăniţă: Practic, tot centrul istoric al Chişinăului este distrus
În centrul istoric al Chișinăului vor fi interzise construcțiile
Tagurile:
restaurare, centrul istoric, Ion Ştefăniţă, Chişinău


Știrile Zilei