14:32 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Drapelul SUA

SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei

© Sputnik / Станислав Савельев
Știri
Sa primesc un link scurt
8210

SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei, evocând conflictul din Ucraina și lipsa progreselor în realizarea acordurilor de la Minsk

CHIȘINĂU, 276 ian — Sputnik. SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina. În lista neagră a americanilor au ajuns 21 de cetățeni ai Federației Ruse și Ucrainei (în special, din cele două republici nerecunoscute LNR și DNR), precum și nouă companiei. Asta rezultă din documentul publicat de Ministerul american al Finanțelor.

Printre persoanele vizate se află adjunctul ministrului rus al Energeticii, Andrei Cerezov; directorul unui departament al Ministerului Energeticii, Evgheni Grabchak, precum și substructurile companiilor „Surgutneftegaz", „Silovye Mashiny" și „Tehnopromexport".

În afară de aceasta, au fost specificate sancțiunile față de alte 12 companii vizate în lista anterioară.

Prin aceste restricții, autoritățile americane încearcă să exercite presiuni pentru implementarea deplină a prevederilor acordurilor de la Minsk.

Occidentul a introdus un șir de sancțiuni împotriva Rusiei în anul 2014, pe care le-a extins și completat pe parcurs. Drept răspuns, Moscova a introdus măsuri restrictive și a anunțat o politică de substituire a produselor de import cu cele autohtone. Oficialii ruși au avertizat că orice înăsprire a sancțiunilor va fi urmată de un răspuns proporțional.

Tematic

Germania este cel mai mare perdant din cauza sancțiunilor UE împotriva Rusiei
Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei
Tagurile:
restricții, presiuni, sancțiuni, Tehnopromexport, Silovye Mashiny, Silovye, Surgutneftegaz, Andrei Cerezov, Rusia, Ucraina, SUA


Știrile Zilei