04:38 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Margarita Simonyan

Ironizare în cazul propunerii de eliminare a Sputnik și RT din fluxurile de știri

© Sputnik / Владимир Трефилов
Știri
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Redactorul-șef al RT, Margarita Simonian a comentat propunere de modificare a algoritmului în fluxurile de știri pentru a limita afișarea materialelor produse de RT și Sputnik.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Redactorul-șef al RT, Margarita Simonian, a comentat propunerea colaboratorilor științifici ai Consiliului pentru Relațiile Externe (Council on Foreign Relation), Robert D. Blackwill și Philip H. Gordon, de a adopta o lege prin care rețelele de socializare și motoarele de căutare ar fi obligate să adopte un algoritm prin care RT și Sputnik să nu mai poată ocupa poziții vizibile în fluxurile de știri.

Redactorul-şef Russia Today, Margarita Simonian
© Sputnik / Владимир Трефилов

"Acum vor să ne interzică în fluxurile de știri. În numele libertății de exprimare, desigur", a spus Simonian.

Anterior, Blackwill și Gordin, care au ocupat funcții de conducere în structurile de securitate ale SUA sub mandatele câtorva președinți americani, au publicat un articol în The Hill în care propun un șir de măsuri de contracarare a acțiunilor Rusiei.

În special, în opinia lor, SUA trebuie să adopte o lege care ar defini publicitatea politică în spatele căreia se află sponsorii străini, să elimine conturile false și materialele cu caracter dezinformator.

În afară de aceasta, autorii raportului, întitulat "Reținerea Rusiei", propun revizuirea algoritmurilor în sensul „limitării prezenței organelor de propaganda rusești, cum ar fi RT și Sputnik, în fluxurile de știri".

Tagurile:
fluxurile de știri, Consiliul pentru Relațiile Externe, Sputnik, RT, Philip H. Gordon, Robert D. Blackwill, Margarita Simonian, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei