23:29 21 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Fetiță cu o pisică în brațe

Minori din Transnistria, vagabonzi pe străzile Capitalei: Iată cum au ajuns la Chișinău

© Sputnik / Виталий Аньков
Știri
Sa primesc un link scurt
21210

Patru minori din Transnistria au fost găsiți noaptea trecută de poliție pe străzile Capitalei. Aceștia nu aveau cu ei acte de identitate.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Patru copii minori originar din Transnistria vagabondau pe străzile Capitalei. Aceștia au fost găsiți noaptea trecută de oamenii legii și interogați. Deocamdată nu se cunoaște cum au ajuns aceștia în Capitală, întrucât nu aveau cu ei acte de identitate. Acest subiect a fost discutat în această dimineață în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

”Copii nu au acte de identitate și sunt veniți din Transnistria. Am reușit să discutăm cu unul dintre ei. În urma discuțiilor am reușit să facem rost de numărul de telefon al tatălui său. Acesta urmează să vină la Chișinău pentru ai lua pe copii acasă” a declarat Lucia Caciuc, șefa direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului. 

Patru copii și un matur, mușcați de câine la Strășeni: Cum a reacționat premierul Filip>>>

Potrivit reprezentanților primăriei, copii ar fi fost însoțiți de o tânără de 18 ani. Se presupune că aceasta i-ar fi ajutat să ajungă în Chișinău. În cazul în care nu va veni nimeni după copii, autoritățile analizează posibilitatea ca aceștia să fie cazați într-un centru de plasament. Oamenii legii urmează să stabileastă toate circumstanțele în care minorii au fi ajuns la Chișinău și în ce condiții.

Tematic

Emoționant: Leanca Grâu a venit acasă, iată ce a scris pe rețelele de socializare – Foto
Tagurile:
Chisinau, vagabonzi, Transnistria, minori


Știrile Zilei