23:24 17 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Știri
Sa primesc un link scurt
364 0 0

În noul Consiliu municipal Chișinău se regăsesc foști și actuali deputați, miniștri și foști primari ai Capitalei. Nu toți s-au prezentat însă la ședința de constituire a CMC.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Fostul ministru al Justiției și ex-deputatul Vladimir Cebotari a devenit consilier din partea Partidului Democrat în CMC. El s-a prezentat la ședința de constituire a noului Consiliu municipal Chișinău.

Муниципальный совет Кишинёва
© Sputnik / Osmatesco
Vladimir Cebotari la ședința de constituire a CMC

La ședință a venit și liderul PPDA, Andrei Năstase, care a devenit consilier din partea Blocului ACUM, după ce a pierdut cursa pentru funcția de primar al Capitalei în fața contracandidatului său, Ion Ceban. Și fostul lui coleg de partid, deputatul Octavian Țîcu, a ajuns consilier municipal și va trebui să aleagă una dintre cele două funcții. 

Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
© Sputnik / Osmatesco
Andrei Năstase la ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău

Pe lista Partidului ”ȘOR” a ajuns în Consiliul municipal Chișinău și deputatul Denis Ulanov. El s-a prezentat dimineață la ședința CMC, dar a precizat că nu a decis încă dacă va schimba sau nu fotoliul de parlamentar pe cel de consilier. Ulanov are o lună la dispoziție ca să ia o decizie în acest sens, potrivit legislației. Și colegul lui de partid Valerii Climenco a devenit consilier, după ce a pierdut cursa pentru funcția de primar al Capitalei. 

Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
© Sputnik / Osmatesco
Ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău

Din noul Consiliu municipal Chișinău mai fac parte fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă. El a pierdut cursa pentru un nou mandat de primar în primul tur al alegerilor locale din această toamnă și a devenit consilier din partea PL. În lista noilor consilieri se regăsește și fosta parlamentară Marina Radvan din partea PSRM. Cei doi nu s-au prezentat însă la prima ședință a CMC. 

În lista consilierilor CMC se mai regăsesc fosta șefă a întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău” Veronica Herța și fostul adjunct al arhitectului-șef al Capitalei Valeriu Lupașcu. 

Tematic

Cine ar putea fi unul dintre viceprimarii Capitalei - Detalii
Cu ce funcție s-a ales Andrei Năstase după demiterea Guvernului Sandu
Tagurile:
chișinău, consilieri, Şedinţa CMC


Știrile Zilei