06:35 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Știri
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (830)
155102

Informații de ultima oră de la președinție: Șeful statului a semnat un decret care se referă la controlul răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Militarii Armatei Naționale vor ieși din nou în stradă, informează președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a semnat un decret privind prevenirea și controlul asupra răspândirii noului tip de coronavirus.

Acesta spune că decizia de a implica din nou Armata în acțiunile de control a răspândirii virusului vin ca urmare a numărului mare de cazuri înregistrate în ultima săptămână.

”Având în vedere evoluția și tendința situației epidemiologice legate de infecția cu COVID-19 în țară, dând curs solicitării Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, am semnat un decret prin care am dispus implicarea Armatei Naționale în acordarea sprijinului necesar autorităților din domeniul ordinii publice în acțiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției”, scrie șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Amintim, în ultima săptămână a fost înregistrată o creștere a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Recordul absolut a fot în ziua de joi, 11 iunie când Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunța că 406 persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (830)

Tematic

Armata va fi scoasă în stradă: Decizia șefului statului
Tagurile:
ARMATA NAŢIONALĂ, Armata RM


Știrile Zilei