01:39 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Știri
Sa primesc un link scurt
50 0 0

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne mare în municipiul Chișinău. Totodată, scade rata mortalității.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Rata mortalității în urma complicațiilor cauzate de COVID-19 în municipiul Chișinău este în continuare în descreștere. Numărul cazurilor de deces din municipiu a scăzut chiar dacă incidența cazurilor de infectare este încă ridicată.

Precizarea a fost făcută de șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearachi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„Conform datelor statistice, de la începutul pandemiei de coronavirus, în Republica Moldova au fost înregistrate 156 202 cazuri de COVID-19. Dintre acestea 65 755 de cazuri au fost depistate pe teritoriul municipiului Chișinău. Din numărul total de îmbolnăviri 53 704 au fost tratate”, a mai spus Bucearschi.
Potrivit acesteia, 1 807 de locuitori ai municipiului Chișinău se tratează la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus.

Aceștia sunt sub monitorizarea medicilor.  Bucearschi a mai spus că în data de 21 ianuarie, în instituțiile municipale de sănătate erau internați 671 de bolnavi de coronavirus, alte 366 de locuri de tratament fiind disponibile. Pe teritoriul municipiului Chișinău se menține starea de urgență în sănătate și cod roșu de sănătate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
dezinfectare, infectare, morbiditate

Știrile Zilei