00:10 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Știri
Sa primesc un link scurt
9301

Rusia a venit cu o reacție la declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, Ned Price, precum că președintele Joe Biden consideră ”Nord Stream 2” o afacere proastă.

BUCUREȘTI, 10 mart - Sputnik. Vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Politică Economică, Industrie, Dezvoltare Inovatoare și Antreprenoriat Vladimir Gutenev a comentat într-un interviu acordat pentru RT declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, Ned Price, precum că președintele Joe Biden consideră ”Nord Stream 2” o afacere proastă.

Potrivit lui Gutenev, principalele țări ale UE au de câștigat din ce în ce mai mult, dacă nu chiar politic, atunci cel puțin suveranitate economică în acele sectoare care sunt vitale pentru economiile lor.

„Faptul că Europa este interesată de finalizarea acestui proiect și de implementarea acestuia, cred, nu provoacă nicio îndoială”, a spus el.

„Să ai o sursă de aprovizionare cu energie garantată, neîntreruptă și fiabilă, iar Nord Stream 2 este tocmai asta ... capătă deja importanță strategică pentru economiile lor naționale”, a conchis el.
Anterior, Price a spus că președintele american Joe Biden consideră că Nord Stream 2 este o afacere proastă, astfel încât Statele Unite vor continua să încerce să oprească proiectul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Duma de Stat, Rusia

Știrile Zilei