12:09 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Știri
Sa primesc un link scurt
5310

Potrivit CNN, Vladimir Putin și Joe Biden vor organiza un summit în perioada 15-16 iunie la Geneva la sfârșitul primei călătorii a președintelui amercian în străinătate.

BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik, Doina Crainic. Întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american este programată pentru 15 și 16 iunie la Geneva, informează CNN, referindu-se la surse din administrația Biden, iar purtătorul de cuvânt de la Casa Albă refuză să comenteze aceste informații.

"Oficialii administrației au declarat că Geneva a fost stabilită ca oraș gazdă pentru un summit aşteptat de multă vreme între cei doi lideri, care urmează să se întâlnească în perioada 15-16 iunie, la sfârșitul primei călătorii în străinătate a lui Joe Biden", a scris canalul media. 

СNN a mai spus însă că purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze informațiile cu privire la posibila locație și data summitului "până când toate detaliile vor fi stabilite”.  

"Aceasta este speranța și așteptarea mea." 

Joe Biden a declarat, pe 4 mai, că speră să organizeze în iunie, în timpul vizitei sale în Europa, summitul pe care l-a propus omologului său rus.

"Aceasta este speranța și așteptarea mea. Lucrăm la asta", a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă, după un discurs despre gestionarea crizei sanitare legate de coronavirus în Statele Unite.
O astfel de întâlnire ar aduce beneficii ambelor țări, a declarat secretarul de stat al SUA.

Joe Biden urmează să participe la summit-ul G7 organizat în Marea Britanie în perioada 11-13 iunie, înainte de a merge la Bruxelles pentru a se întâlni cu liderii europeni și apoi a participa la summit-ul NATO din 14 iunie, potrivit Sputnik France.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Știrile Zilei