16:43 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Știri
Sa primesc un link scurt
9710

Un fost judecător al Înaltei Curți din Republica Moldova a fost ales vicepreședinte al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina. 

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik.  Fostul judecător al CC Tudor Panțîru a fost ales vicepreședinte al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina. Asta după ce ieri Înalta Curte din țara respectivă și-a ales un nou președinte și trei noi vicepreședinți.  

"Între cei trei se numără și Tudor Panțîru, ca vicepreședinte ales din rândul membrilor judecătorilor internaționali ai Curții bosniace. Tudor Panțîru a fost judecător al Curții Constituționale a Republicii Moldova în perioada 2013-2018, Curte pe care a prezidat-o în perioada 2017-2018", se arată într-un comunicat emis de CC.

Tudor Panțîru a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României. Din 2002, acesta este judecător internațional la Curtea Constituțională din Bosnia și Herțegovina, iar timp de cinci ani a fost și judecător la CC din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Bosnia și Herțegovina, judecător, Curtea Constituționala

Știrile Zilei