11:32 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Opinie
Sa primesc un link scurt
74751

Liderul PAS, Maia Sandu, a devenit preferata numărul unu a PPE. Acum câțiva ani această onoare europeană îi revenise lui Vlad Filat, condamnat recent la 9 ani de închisoare pentru corupție.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Editorialistul Nicu Goncear a făcut o paralelă între ascensiunea bruscă a lui Vlad Filat de acum circa șapte ani și apariția bruscă a Maiei Sandu în fruntea aceluiași curent politic, ce s-a divizat între timp în trei formațiuni politice.

Iurie Leancă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Potrivit lui Goncear, PPDA, PAS și PLDM reprezintă în cumul nimic altceva decât fostul PLDM de altă dată.

El amintește că Maia Sandu a fost adusă în Guvern de premierul de atunci Vlad Filat și a fost alături de acesta, „la bine și la greu", până în momentul în care Filat nu a reușit să o facă candidat la funcția de prim-ministru „cu acte în regulă".

„Aceleași forțe care au stat în spatele lui Filat o susțin deja pe Sandu. Leancă a pierdut bătălia pentru grațiile PPE, după ce a refuzat să-i urmeze exemplul lui Năstase", a mai menționat editorialistul.

În opinia lui Goncear, toată operațiunea politică care o are drept element central pe Maia Sandu este îndreptată spre refacerea fostului PLDM, indiferent de forma și denumirea nouă sau veche pe care o va îmbrăca.

Tematic

Andrei Năstase, jertfa de pe altarul succesului politic al Maiei Sandu
Tagurile:
Forțe externe, Operațiune politică, Sandu, Tron, Filat, Candidat, PPAD, PAS, PPEM, PLDM, Andrei Năstase, Iurie Leancă, Maia Sandu, Vlad Filat


Știrile Zilei