08:37 19 Martie 2018
Chişinău-10°C
În direct
Maia Sandu

Blogger: Maia Sandu a fost doar un experiment

© Sputnik / Miroslav Rotari
Opinie
Sa primesc un link scurt
27161

Statura politică a Maiei Sandu în campania electorală a fost comparată cu cea a reginei unui trib. Însă după ce s-a terminat jocul electoral, aceeași politiciană este văzută deja doar ca un experiment reușit pentru finanțatori, nu însă și pentru ea însăși.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. Bloggerul Eugen Luchianiuc sugerează că jocul politic al cărui figură centrală a fost Maia Sandu a încetat brusc după ce Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte obținut în alegeri de Igor Dodon.

„După data de 14 totul s-a schimbat. Brusc facebook-ul nu mai era așa galben. Brusc armata de oameni care comentau a dispărut în neant, iar articolele despre trolli, care erau îndreptate spre Dodon, au devenit viabile pentru Maia. Armata de „voluntari" a dispărut și ea, lăsând în urmă doar facturile care trebuiau achitate de pe contul partidului. Maia a rămas singură", scrie Luchianiuc.

În opinia bloggerului „în tot acest timp Maia nu a înțeles un singur lucru" și anume că „ea a fost un experiment".

El precizează că ar fi vorba despre „un experiment pentru finanțatorii din București, Frankfurt și din alte părți, un experiment pentru membrii de partid, un experiment pentru "echipa de PR".

Cât despre echipa de PR care a lucrat pentru Maia Sandu, Luchianiuc este de părere că maximumul pe care aceasta l-a reușit a fost că „a creat bannere și a vândut nume de domeniu".

„Pentru ei "Maia Sandu" a fost un experiment reușit, mai ales financiar. Da nu pentru ea”, conchide Luchianiuc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Maia Sandu ar vrea ca Biserica Ortodoxă să fie suspendată
Tagurile:
Frankfurt, alegeri prezidențiale RM, Finanțe, experiment, PR, Bucureşti, Maia Sandu, Eugen Luchianiuc, Andrei Năstase, Maia Sandu, România, Germania, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei