23:08 18 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
Opinie
Sa primesc un link scurt
12410

Violenţa cu care au intervenit forţele de securitate spaniole în confruntările din Catalonia, duminică, în timpul referendumului de independență a regiunii, a şocat lumea. Iată cum interpretează un comentator politic evenimentele soldate cu peste 800 de răniţi.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Comentatorul politic Iulian Capsali scrie pe pagina sa de Facebook că reacţia nejustificat de violentă a forţelor de ordine spaniole în Catalonia legitimează, de fapt, un referendum care este în interesul elitelor corporatocrate.

„Cred că trădătorul din Spania trebuie căutat în conducerea forţelor de ordine. O asemenea reacţie legitimează un referendum care nu face decât să bucure elitele corporatocrate: după ce au introdus în catolica Spanie căsătoria homosexuală, nu doresc decât fărâmiţarea statului naţional", comentează Iulian Capsali pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai spune că, mai devreme sau mai târziu, vor urma alte state: Marea Britanie, Italia, Belgia, probabil şi România, „unde ambasadorul LGBT Klemm, emisarul Soros, se pozează cu «steagul» secuiesc".

Potrivit comentatorului, intervenţiile violente ale poliţiei spaniole toarnă, de fapt, apă la moară separatiştilor şi ar putea conduce la „dezlănţuirea haosului".

 

Tematic

Premierul Spaniei, reacție dură după Referendumul din Catalonia
Rezultatul referendumului din Catalonia: ”Am câștigat un stat independent"
Tagurile:
Ciocniri violente, elitele corporatocrate, fărâmiţarea statului naţional, căsătoria homosexuală, protestatari, Iulian Capsali, Catalonia, Spania

Știrile Zilei