19:07 29 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Opinie
Sa primesc un link scurt
13111

Potrivit redactorului șef al revistei „Россия в глобальной политике”, Fiodor Lukianov, președintele SUA, Donald Trump, nu percepe Rusia ca pe un partener sau un concurent, deoarece aceasta nu face parte din sfera intereselor economice americane; pentru Trump prezintă interes Vladimir Putin ca personalitate.

CHIȘINĂU, 24 iulie — Sputnik. Întâlnirea președinților SUA și Rusiei, Donald Trump și Vladimir Putin, continuă să rămână în centrul atenției politologilor și experților. Fiodor Lukianov, redactorul șef al revistei „Россия в глобальной политике" („Rusia în politica globală"), și-a prezentat propria viziune cu privire la întrevederea istorică a liderilor celor două state.

Potrivit lui Lukianov, președintele SUA, Donald Trump, nu consideră Rusia drept un partener sau un concurent, deoarece aceasta nu face parte din sfera intereselor economice americane; pentru el prezintă interes Vladimir Putin ca personalitate.

„Principala problemă este că, pentru Trump, Rusia de fapt nu este importantă; el manifestă, într-adevăr, un fel de atitudine aparte sau interes față de Putin, însă nu ca președinte al Rusiei, ci ca personalitate", a spus Lukianov, citat de RIA Novosti.

El a adăugat că, în sistemul de coordonate și priorități ale lui Trump, Rusia ocupă un loc periferic, deoarece pentru el este importantă economia, sunt importante instituțiile internaționale pe care el ar vrea, dacă nu să le distrugă, atunci să le transforme astfel încât acestea să servească America.

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md.

Tematic

Oficial: Trump l-a invitat pe Putin la Washington - detalii
Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump
Tagurile:
interesat de putin, partener, interese economice americane, concurent, personalitate, politica, Fiodor Lukianov, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA

Știrile Zilei