05:47 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Lansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria

Bogatîriov: Acțiunile necoordonate ale militarilor au dus la doborârea avionului IL-20

Министерство обороны РФ
Opinie
Sa primesc un link scurt
16801

Vladimir Bogatâriov, expert militar, general, maior în rezervă al Forțelor Armate ale Federației Ruse, a comentat pentru Sputnik catastrofa aviatică din Siria în care a fost implicat un avion rusesc IL-20.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Acțiunile necoordonate ale comandanților de armată din mai multe țări au dus la această tragedie, a declarat pentru Sputnik Vladimir Bogatîriov, expert militar, general, maior în rezervă al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

„Operațiunea Forțelor aeriene israeliene privind atacarea obiectivelor pașnice din provincia Latakia a dus la doborârea avionului rusesc de recunoaștere. Este inadmisibilă lipsa de coordonare a acțiunilor întreprinse de unele țări. Acest fapt duce la pierderi serioase în rândul militarilor care luptă pentru combaterea terorismului în Siria. Există un șir de acorduri politice și militare, există o sarcină concretă: nimicirea terorismului. Israelul a încălcat aceste acorduri, nu a folosit posibilitățile, forțele și mijloacele acelor verigi de legătură care există între militari, fapt care a provocat tragedia. Aș vrea să sper că din toate cele întâmplate vor fi trase concluziile necesare", a spus expertul.

Avionul IL-20 a dispărut de pe radare când se afla de asupra Mării Mediterane, în jurul orei 23, la 35 km distanță de țărmul sirian, în timpul unui atac declanșat de patru avioane israeliene F-16 asupra unor obiective din  Latakia și lansarea rachetelor de pe fregata franceză „Auvergne".

Tematic

Tensiuni maxime în Siria: Moscova este gata să răspundă la atacuri
Tagurile:
doborarea avionului, actiuni necoordonate, militari, Vladimir Bogatîriov, Siria


Știrile Zilei