14:29 19 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Navele Ucrainei în Kerci, Rusia

Opinia expertului: Motivul provocărilor Ucrainei în Kerci, Rusia - Amânarea alegerilor

Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым
Opinie
Sa primesc un link scurt
40710

Acțiunile provocatoare ale Ucrainei în strâmtoarea Kerci au drept scop amânarea alegerilor prezidențiale, consideră expertul Eduard Popov.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Situația din strâmtoarea Kerci a fost provocată artificial și corespunde intereselor președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, care vrea să amâne alegerile prezidențiale, a declarat pentru RIA Novosti directorul Centrului pentru Cooperare Informațională și Civică “Europa”, expertul în probleme ucrainene Eduard Popov.

"Conflictul din marea Azov a fost creat din nimic, este un conflict artificial. Ucraina a agravat în mod deliberat situația pentru a amâna alegerile pe o perioadă nedeterminată", a spus analistul. Acesta a precizat că popularitatea lui Poroșenko acum este foarte scăzută, prin urmare el încearcă să provoace Rusia la o intervenție armată pe teritoriul Ucrainei.

În opinia expertului, acest lucru i-ar permite Kievului să pună sub un moratoriu temporar organizarea alegerilor, prezentând, în dialogul cu Occidentul, Rusia în calitate de agresor. Totuși, occidentalii înțeleg foarte bine situația reală, a adăugat el.

“Dacă Rada Supremă va aproba introducerea stării de război, Poroșenko va tensiona situația nu doar în Azov, dar și în Donbas... Va funcționa efectul casei din cărți de joc de-a lungul frontierei de Est a Ucrainei”, a menționat Popov.

Alegerile prezidențiale din Ucraina urmează să aibă loc pe 31 martie 2019. Campania electorală va începe la sfârșitul lunii decembrie.

Tematic

Peskov: Situația militară în Ucraina „are iz” de intrigi electorale
Harkov, Ucraina: În Consulatul General al Federației Ruse s-a aruncat cu torțe
Tagurile:
opinie, expert, amanare, alegeri, motiv, provocare, Kerci, Ucraina, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei