01:13 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Opinie
Sa primesc un link scurt
518 0 0

Demisia Guvernului Medvedev nu este un gest spontan, cel mai probabil deja există candidați pentru noua componență a Cabinetului de Miniștri, consideră politologul rus Alexei Zudin.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Noua componență a Guvernului rus va fi selectată ținând cont de realizarea scopului proiectelor naționale. O astfel de decizie a puterii nu poate fi spontană, iată de ce, cel mai probabil, deja există noi candidați, consideră politologul rus Alexei Zudin.

Mai devreme, prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin despre demisia in corpore a Cabinetului de Miniștri. Putin a declarat că intenționează să instituie funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care ar urma să-i revină lui Medvedev.

“Mi se pare că acest moment a fost gândit foarte bine, nu este o improvizație. S-ar părea că va fi necesar mult timp pentru identificarea noilor candidați, însă dacă nu a fost o decizie spontană, și nu e deloc o improvizație, înseamnă că deja există niște candidați”, a declarat Zudin pentru agenția RIA Novosti.

Potrivit expertului, este necesar să se țină cont că, o perioadă îndelungată, Guvernul Medvedev, în ultima lui componență, a fost supus unor critici dure.

”Cică Executivul nu este capabil să realizeze proiectele naționale. Demisia și reînnoirea guvernului reprezintă un răspuns la necesitatea de a ajusta puterea Executivă la cerințele privind realizarea proiectelor naționale. Există toate motivele să ne așteptăm că aceste proiecte naționale vor fi realizate mult mai eficient de noua echipă”, a adăugat expertul.

Totuși, potrivit lui Zudin, pe lângă demisia Guvernului, una dintre cele mai importante declarații ar putea fi înființarea funcției de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care i-a fost propusă premierului demisionar.

Zudin consideră că demisia presupune o resetare a puterii executive, care va fi ajustată la obiectivele anunțate de Putin în cadrul adresării către Adunarea Federală.

Tematic

Guvernul Federației Ruse, în frunte cu Dmitri Medvedev, și-a dat demisia
Tagurile:
demisie, Medvedev


Știrile Zilei