00:28 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Opinie
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Federația Rusă rămâne a fi singura forță străină care oficial, la cererea autorităților siriene, luptă cu teroriștii din țară.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Rusia ar trebui să-și mențină contingentul din Siria pentru stabilitatea regiunii, a declarat  expertul pentru probleme internaționale din cadrul mișcării ”Rusia Puternică” Alexander Ionov într-un comentariu oferit pentru ”Moskovski Komsomoleț”, informează RIA Novosti.

Aceasta este opinia expertului cu referire la instrucțiunile președintelui Vladimir Putin date ministerelor Apărării și Afacerilor Externe pentru a negocia cu Damascul transferul de bunuri imobiliare armatei ruse.

Ionov a amintit că acum Rusia rămâne singura forță străină care, oficial, la cererea autorităților siriene, luptă cu teroriștii din țară.

”Partea iraniană a anunțat retragerea majorității contingentului său, forțele libaneze Hezbollah și-au readus trupele acasă. Prin urmare, astăzi doar Rusia este coloana vertebrală și garantul stabilității în regiune. Există un singur centru terorist - Idlib. Aceasta înseamnă că mai este de lucru pentru partea rusă”, a remarcat el.

Tancul Armata
© Sputnik / Владимир Астапкович
Potrivit expertului, cererea de transfer de bunuri imobiliare și acvatoriu se datorează necesității de a asigura o securitate mai înaltă a bazelor militare rusești din Siria.

Din 2015, un grup de aviație al forțelor aeriene ruse a fost desfășurat la baza Khmeimim pe un termen nedeterminat, pentru a sprijini forțele guvernamentale în lupta împotriva teroriștilor. În 2017, Rusia și Siria au semnat un alt acord potrivit căruia până la 11 nave ruse, inclusiv cele echipate cu centrale nucleare, pot avea baza în Tartus. De asemenea, a fost planificat extinderea capacităților de reparație a bazei navale. Acordul este conceput pentru 49 de ani și este reînnoit automat pentru alți 25 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Bombardierele rusești au distrus șase obiecte de importanță vitală ale SI
Tagurile:
baze militare, Siria, Khmeimim


Știrile Zilei