19:26 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Opinie
Sa primesc un link scurt
63420

Comentatorul Corneliu Ciurea a cântărit cine are mai mult șanse de izbândă în confruntarea dintre președinte și Parlament.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Fără mare tam-tam, cu pași mici - dar siguri, majoritatea parlamentară neformală acumulează tot mai multe forțe în vederea viitoarei confruntări cu președintele maia Sandu. De această părere este analistul Corneliu Ciurea pe care a exprimat-o în studioul Sputnik Moldova.

"Acum se duce o luptă a nervilor: cui îi vor ceda nervii, cine primul va ceda. Faptul că la gruparea partidelor politice care optează pentru instalarea unui guvern provizoriu a aderat și Partidul Democrat, dă curaj "partidei parlamentare", a spus Ciurea.

Pandemia și problemele create de această obligă puterea să numească un guvern, susține analistul.

"Poziția acestei majorități parlamentare neformale pare fi mult mai bună în acest moment. Această are argumente care îi justifică opțiunea: pandemia și criza economică", susține Corneliu Ciurea.

El susține că în PAS au apărut mai multe opinii cu privire la situația creată.

"Eu cred că în partidul care o susține pe Maia Sandu au apărut anumite îndoieli, acolo oamenii încep să înțeleagă treptat cât de complicată este situația, să înțeleagă ce se întâmplă", a declarat Ciurea.

El afirmă că pe viitor PAS își va nuanța poziția, dar deocamdată nu este dispus să facă cedări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Majoritatea parlamentară, Maia Sandu, pas

Știrile Zilei