00:37 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Opinie
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
14110

Analistul politic Vladimir Bruter a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre posibila distribuire a forțelor în Parlamentul nou ales al țării.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. De ce majoritatea parlamentară se opune alegerilor anticipate în organul legislativ al țării, având în vedere că unii analiști politici consideră că componența Parlamentului nu se va modifica esențial după alegeri? Politologul Vladimir Bruter a răspuns la această întrebare în studioul Sputnik Moldova.

"Nu vor ieși din alegerile anticipate în starea în care sunt acum. Experiența mea politică îmi permite să spun că am văzut un număr enorm de asemenea scenarii și niciunul dintre ele nu s-a încheiat cu faptul că aceste partide reveneau la putere", a spus expertul.

Electoratul nu este nici pe departe ceva împietrit și neschimbat, consideră politologul.

"Există un număr imens de trucuri aici. Electoratul nu este întotdeauna unit. Prin urmare, nu poți să spui că ”electoratul nu are unde să plece". Acest lucru este greșit din punctul de vedere al teoriei politice", a explicat Bruter.

Partidele cu rol de spoiler, care apar din abundență înainte de alegeri, constituie una dintre principalele metode de luptă politică din Moldova, afirmă analistul.

„Apar proiecte frauduloase ”de o singură folosință”, există întotdeauna loc pentru spoilere. Să ne amintim de povestea din 2014, când 10% au luat ”comuniștii reformați” și„ Uniunea Vamală”, cine și-a mai amintit de ei după aceea? Iar 10% ei le-au luat de la același Dodon și aceiași comuniști. Spoilerele sunt create foarte reped , principalul lucru pentru ei este accesul la mass-media", a conchis politologul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)

Tematic

Reacția PAS după ce Dodon a cerut demisia lui Sandu și alegeri prezidențiale anticipate
Ce spun socialiștii despre alegerile anticipate: Când ar putea fi organizate
Tagurile:
majoritate parlamentară, alegeri parlamentare anticipate

Știrile Zilei