00:07 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Opinie
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (200)
556 0 0

Comentând evenimentele politice din țară, expertul a menționat că pentru prima dată în cei 30 de ani de independență a Moldovei Parlamentul ar pitea deveni in fief al forțelor liberale de dreapta.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. În săptămâna care a trecut, liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, a anunțat posibila creare a unui bloc electoral de centru-stânga, sugerând de asemenea, că una dintre componentele lui ar putea fi Partidul Comuniștilor condus de ex-președintele țării Vladimir Voronin.

Partidul socialiștilor în frunte cu Igor Dodon pare slab și inconsecvent, ceea ce sporește șansele ca flancul de stânga să piardă în fața dreptei la alegerile parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de politologul Angela Colațchi.

„Trebuie să ne obișnuim cu pluralismul, dacă vorbim de ”lăstarii” democrației în Moldova. Pluralismul nu constă doar în faptul că sunt partide de stânga, de centru și de dreapta. În afară de asta, fiecare dintre aceste segmente are propriul său pluralism, propriile sale viziuni ", afirmă Colațchi

În opinia expertului, este contraproductiv să optezi pentru un partid mare de stânga. Astăzi în Moldova există câteva formațiuni serioase, puternice, pe lângă multe partide de stânga aflate în stare latentă. Acest lucru este normal pentru o democrație.

Monopolul și ”umbra” articolului 6 din Constituția Uniunii Sovietice, în care principala forță conducătoare și de dirijare a societății era PCUS, este atractivă, dar totalitară, este sigur politologul. Anume de aceea niciunul dintre partidele de centru-stânga, precum și nici cele liberale de dreapta, nu pot conta pe o mono-majoritate în noua componență a organului legislativ suprem al țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (200)

Tematic

Cum a ajuns Moldova la alegeri parlamentare anticipate
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, PAS, Dodon, socialiști

Știrile Zilei