20:44 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Opinie
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
253 0 0

Există probabilitatea ca noi formațiuni politice să se alăture „tangoului” preelectoral al Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. La alegerile din 11 iulie, alegătorul ar poate vedea în buletinul de vot nu două blocuri, ci chiar patru sau cinci. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către politologul, ex-vicepremierul Victor Stepaniuc.

„Arată ca o bătălie a titanilor - două mari partide: pe de o parte, blocul socialist și pe de alta Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Aș vrea să cred că formarea blocurilor de ambele părți nu este încă definitivă. Sunt sigur că socialiștii și comuniștii își vor extinde blocul din contul altor partide de stânga ", a spus expertul.

În acest caz, sunt necesare negocieri serioase. Stepaniuc este convins că ele se desfășoară în pofida lipsei unor informații oficiale.

"Liderul Partidului Socialiștilor a anunțat în urmă cu câteva zile că negocieri au loc. Acest lucru trebuie făcut deoarece situația de pe flancul stâng este destul de încurcată astăzi", a conchis sursa.

Primul pas pe care l-au întreprins socialiștii și comuniștii pentru a uni forțele de stânga a fost deja făcut. Însă astăzi în Moldova există 7-8 partide de centru-stânga și fiecare dintre ele reflectă interesele anumitor grupuri și ale liderilor lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)

Tematic

Rolul decisiv pe care l-ar putea juca Usatîi după alegeri - cu cine ar putea face coaliție
Încă un partid s-a înscris la CEC pentru a participa în alegeri: Detalii
Tagurile:
blocuri, alegeri parlamentare anticipate

Știrile Zilei