12:55 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Opinie
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
149 0 0

Ce urmă vor în istoria Moldovei actualii politicieni moldoveni și noile blocuri politice și ce îi preocupă pe aceștia cu adevărat.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Lumea se schimbă cardinal și rapid: rezultatele progresului revoluției digitale le utilizăm în fiecare zi. Problema este că politicienii moldoveni, neglijând noile cunoștințe, rămân în urma realităților moderne. Opinia în acest sens a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de fostul ministru al Apărării, generalul Boris Gămurari.

„Pe parcursul a 30 de ani, în Moldova s-au schimbat 11 parlamente. Iar aceste motive care se tot repetă te fac să-ți pierzi cumpătul. Comisia Electorală Centrală (CEC) le-a permis anterior la 53 de partide să participe la alegerile parlamentare anticipate. Ei bine, unde se poate mai mult?! Aceasta a devenit deja o afacere, nu activitate politică”, a spus expertul. 

Nu este clar, spune Gămurari, de ce clasa politică admite acest lucru. Doar pe arena politică a Moldovei există un grup de partide de frunte, care au evaluat trecutul, stabilesc accentele pe agenda actuală și au planuri clare pentru viitor.

„Multe dintre cele 53 de partide sunt adevărate spoilere. Această situație se repetă în politica moldovenească de la an la an. Acesta este un populism agresiv. Doar până la urmă liderul inteligent și rezonabil al partidului politic de frunte este de pe arena politică a Moldovei este poporul. Politicienii trebuie să se gândească ce urmă vor lăsa în istoria Moldovei și cum să le transmită experiența noilor generații”, a conchis generalul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (204)
Tagurile:
politică, politicieni moldoveni, expert

Știrile Zilei