10:34 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Avocat Igor Ciuru

Protejarea datelor cu caracter personal este problematică în Occident

© Sputnik / Igor Ciuru
-Opinie-
Sa primesc un link scurt
6920

Avocatul moldovean, Igor Ciuru, este de părere că protecţia datelor cu caracter personal în Occient este o problemă ce nu va putea fi soluţionată prea curând, deoarece serviciile secrete ştiu să valorifice tehnologiile informaţionale, în pofida retoricilor despre drepturile omului.

CHIŞINĂU, 3 iunie – Sputnik Moldova. În ţările occidentale, dezvoltarea tehnologiilor informaţionale, pe care le valorifică din plin serviciile secrete, s-a produs în paralel cu adoptarea unei retorici exagerate privind drepturile omului, inclusiv în ceea ce ţine de dreptul cetăţeanului la protecţia datelor cu caracter personal. Recentele scandaluri din SUA şi Europa au scos în evidenţă această problemă gravă la care guvernele încă urmează să găsească o soluţie adecvată, susţine avocatul Igor Ciuru.

Социальные сети
© Sputnik / Александр Кряжев

Potrivit lui Ciuru, chiar dacă vor fi luate măsuri de protejare a datelor cu caracter personal, serviciile secrete vor găsi modalităţi de a urmări în continuare cetăţenii. Astfel, problema este una de perspectivă, iar acest lucru îl înţeleg americanii şi europenii, care sunt îngrijoraţi în mod firesc pentru felul în care sunt protejate datele lor cu caracter personal.

Sondajului Internaţional „Sputnik.Mnenia” (Opinia.Sputnik), desfăşurat de agenţia britanică de cercetare ICM Research pentru agenţia internaţională şi Radio Sputnik, a scos în evidenţă îngrijorarea americanilor şi europenilor în legătură cu problema păstrării secretului datelor cu caracter personal.

Potrivit datelor sondajului, un număr considerabil de respondenţi din Europa şi SUA consideră că cele mai mari reţele sociale din lume şi companii IT transmit ilegal datele utilizatorilor Agenţiei pentru Securitate Naţională a SUA (NSA).

Tematic

Americanii şi europenii se tem pentru datele cu caracter personal
Tagurile:
Opinie, Sondaj, Tehnologii informaţionale, Occident, Date cu caracter personal, Servicii secrete, Europa, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei