22:13 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Piața Roșie din Moscova. Una dintre primele fotografi color din Rusia

Doar cu 40 – 50 de ani în urmă, un număr considerabil de fotografii, filme, emisiuni televizate erau în alb-negru. Multă lume astăzi nici nu bănuiește că fotografia color a apărut cu mult mai devreme decât a început să fie aplicată pe larg. Urmăriți în galeria fotografică Sputnik cum a fost redată realitatea din Rusia în primele poze color.

În realitate, primele încercări de a obține fotografii color au fost întreprinse încă pe la mijlocul secolului XIX, curând după apariția fotografiei. Însă inventatorii erau puși în dificultate de complexitatea tehnică. În afară de aceasta, pentru a obține, pur și simplu, o fotografie color, erau mari probleme în privința redării corecte a culorilor. Anume din cauza diferitelor dificultăți tehnice introducerea în circuitul larg a fotografiei color a întârziat cu mai bine de un secol.

Pionierul fotografiei color în Rusia a fost Serghei Mihailovici Prokudin-Gorski, care a îmbunătățit metoda lui Adolf Miethe și a reușit să obțină o redare foarte calitativă a culorilor. La începutul secolului XX, Prokudin-Gorski a străbătut întregul Imperiu Rus, executând o mulțime de fotografii color minunate (până în prezent s-au păstrat circa două mii dintre ele).

Tematic

(FOTO) Nu ai mai văzut așa ceva: Fotografia care i-a uimit pe moldoveni
Cumplit: Iată ce s-a întâmplat cu o tânără care se fotografia în bikini în vârful munților
Tagurile:
imagini, Rusia, galerie foto
Reguli de utilizareCOMENTARII


Mai multe reportaje foto

Știrile Zilei