07:30 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
  • Ingrediente pentru aluat: 3 kg făină, 7 ouă de casă, 1 litru de lapte, sare, zahăr, drojie, ulei.
  • Procesul de frământare a aluatului.
  • Brânza de oi se dă prin răzătoare pentru învârtita împletită în cosiță.
  • Varză proaspătă, prăjită cu ceapă.
  • Umplutură din brânză de vaci, ouă de casă și sare.
  • Micile gospodine.
  • Tradițiile strămoșești se transmit din generație în generație.
  • Tradițiile strămoșești se transmit din generație în generație.
  • Tradițiile strămoșești se transmit din generație în generație.
  • Plăcinte tradiționale moldovenești, un deliciu nemaipomenit.
  • Plăcinte tradiționale moldovenești, un deliciu nemaipomenit.
  • După ce se întind  foile, se ung cu ulei și se pune umplutura.
  • Plăcinte tradiționale moldovenești, un deliciu nemaipomenit.
  • Plăcinte umplute cu brânză de vaci. După ce se ung cu ouă sunt gata să ajungă la cuptor.
  • Cuptorul vechi cu lemne - o raritate în zilele noastre.
  • Cuptorul vechi cu lemne - o raritate în zilele noastre.
  • Pregătim cuptorul pentru a avea parte de cele mai gustoase plăcinte.
  • Plăcințelele își așteaptă rândul.
  • Plăcintele coapte la cuptor au un gust deosebit.
  • Plăcintele coapte la cuptor au un gust deosebit.
  • După 20 de minute plăcintele sunt gata. Aroma este nemaipomenită.
  • Vinul și plăcintele, deliciul moldovenilor dintotdeauna!
© Sputnik / Miroslav Rotari
Ingrediente pentru aluat: 3 kg făină, 7 ouă de casă, 1 litru de lapte, sare, zahăr, drojie, ulei.

Vinul și plăcintele, deliciul moldovenilor dintotdeauna! Având în vedere că suntem în preajma sărbătorilor, de pe masa noastră nu pot să lipsească plăcintele delicioase, coapte cu iscusință de gospodinele moldovence.

În satul Cigârleni, raionul Ialoveni, se coc cele mai delicioase plăcinte. De acest lucru s-au convins și reporterii Sputnik Moldova, care au rămas impresionați de dibăcia și iscusința gospodinelor din satul Cigârleni.

Plăcintele pot fi pregătite cu diverse umpluturi, însă atunci când se apucă de lucru un cunoscător veritabil, plăcinta va fi un deliciu cu orice umplutură. Distinsele doamne Galina Pînzaru și Liuba Josu alături de nepoțelele sale au pregătit plăcințele cu brânză de vaci, cartofi, varză și bostan.

Plăcintele le-au copt într-un cuptor vechi pe lemne, așa cum se făcea pe vremuri. După ce s-au rumenit acestea au fost scoase cu grijă din cuptor, iar mirosul de plăcinte a cuprins tot satul. Plăcintele se topeau în gură!

Vă prezentăm pas cu pas procesul de preparare a plăcintelor moldovenești, surprins în imagini uimitoare.

Tematic

Tradiție frumoasă la Cigârleni: Localnicii îi servesc pe vizitatori cu sarmale și plăcinte
Tagurile:
plăcinte


Mai multe reportaje foto

Știrile Zilei