20:34 04 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.44
  • RUB0.25
  • RON4.04
  • UAH0.65
© Sputnik / Mikhail Golenkov
Banner dedicat marcării a 75 de ani din ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, atârnat pe sediul administrației municipale a orașului Kaliningrad.

Cum se pregătește Federația Rusă de Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în condițiile în care parada Militară de la Moscova dedicată aniversării a 75-a a biruinței a fost amânată.

Chiar dacă locutorii marilor orașe din Federația rusă se află în regim de autoizolare, și chiar dacă Parada dedicată Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei nu va avea loc în ziua de 9 mai la Moscova, oricum autoritățile Federației Ruse se pregătesc pentru această zi.

În orașele din această țară sunt renovate și spălate monumentele închinate Zilei Victoriei și sunt afișate bannere dedicate acestei tematici.

Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a ordonat șefilor departamentelor de forță să intervină în graficul Paradei Biruinței și să amâne toate acțiunile preconizate în contextul acestei sărbători. Liderul rus a declarat la ședința Consiliului de Securitate din 16 aprilie că riscurile pe care le prezintă coronavirusul nu-i permit să dispună pregătirile pentru sărbătoarea de 9 mai.

În același timp, el a dat asigurări că manifestațiile dedicate Zilei Biruinței vor avea loc în 2020.

"Va avea loc și parada din Moscova, și Marșul Regimentului Nemuritor", a spus Putin.

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (59)
Tagurile:
RUSIA, Marele Război pentru Apărarea Patriei, Ziua Victoriei


Mai multe reportaje foto

Știrile Zilei