20:41 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
MAREA VICTORIE: 75 DE ANI DE PACE ȘI LIBERTATE!
Sa primesc un link scurt
51 0 0

La concursul „Regimentul nemuritor - fără frontiere” sunt așteptate fotografii, videoclipuri și lucrări-text despre modul în care sunt marcați cei 75 de ani de la Victorie în țările lumii.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Recepționarea lucrărilor pentru concursul „Regimentul nemuritor - fără frontiere” continuă, iar premiile pentru câștigători vor consta dintr-o excursie de trei zile la Moscova, care va include un program cultural din contul organizatorilor, au comunicat pentru Sputnik surse de la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

Depunerea lucrărilor pentru concurs a început în luna mai. Concursul este desfășurat de Consiliul mondial de coordonare a compatrioților ruși (ВКСРС), împreună cu Asociația internațională a jurnaliștilor independenți și bloggerilor „Alianța media a comunităților Ruse” (MARC) și Asociația mondială a absolvenților (ВАВ).

„Concursul are drept scop reflectarea respectului diasporei ruse pentru compatrioții care și-au dat viața pe câmpurile de luptă ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei, reflectarea unității noastre în fața amenințărilor comune, consolidării în jurul valorilor noastre și dorința de a le apăra”, au menționat sursele.

La concurs pot fi expediate fotografii, videoclipuri și lucrări-text ce ilustrează modul în care compatrioții aflați în diverse țări sărbătoresc 75 de ani de la Victorie și sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Organizatorii au subliniat că orice doritor își poate trimite lucrările la concurs, fără restricții de vârstă, sex sau țară de reședință. Lucrările trebuie să respecte cerințele stabilite în Regulamentul concursului.

Recepționarea materialelor pentru concurs se va încheia pe 31 mai, iar în perioada 8 - 21 iunie se vor da voturile pentru candidații la trei categorii: „video”, „fotografie” și „text”.

„Învingătorii în concurs vor fi premiați cu o excursie de trei zile la Moscova, care va include un program cultural din contul organizatorilor. Cei care vor ocupa locurile doi și trei vor fi premiați cu diplome, cadouri de preț, iar celorlalți participanți le vor fi înmânate certificate”, au adăugat sursele de la ambasadă.

Informații detaliate despre concurs pot fi găsite pe site-urile web ale organizatorilor: www.vksrs.com, www.marcnews.com, www.alumnirussia.org.

La postarea lucrărilor pentru concurs pe rețelele de socializare, trebuie indicate următoarele hashtag-uri: #VKSRS #MARC #AlumniRussia #Бессмертныйполкбезграниц #бессмертныйполкбезграницмолдова, pentru că juriul va urmări lucrările după acestea.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Peste un milion de persoane din 60 de țări au interpretat piesa „Ziua Victoriei”
Parade în cinstea Zilei Victoriei: Fotografii excepționale din diferite perioade
Spectacol pirotehnic impresionant la Moscova cu prilejul Zilei Victoriei
Spectacol aviatic de excepție deasupra Moscovei cu prilejul Zilei Victoriei
Tagurile:
concurs, Regimentul nemuritor


Știrile Zilei