05:23 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
MAREA VICTORIE: 75 DE ANI DE PACE ȘI LIBERTATE!
Sa primesc un link scurt
15210

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este mulțumit de felul în care s-a desfășurat parada militară pe Piața Roșie, transmite corespondentul RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. După încheierea paradei, președintele rus, fiind însoțit de omologii lui alte țări, a trecut pe lângă tribuna centrală din Piața Roșii, pentru a merse să depună flori în Grădina Alexandrovski. Cineva din mulțime l-a întrebat: "V-a plăcut parada?". La care el răspuns cu un gest afirmativ: a ridicat în sus degetul mare de la mână.

Președintele Rusiei Vladimir Putin
© Photo : Фотохост-агентство
Amintim că, din cauza pandemiei de Coronavirus, anul acesta, parada militară de Ziua Victorie, care se organiza în mod tradițional în data de 9 mai, a fost desfășurată astăzi, 24 iunie, în Piața Roșie din Moscova. Această zi a fost aleasă nu întâmplător.

Prima Paradă a Victorie a avut loc acum 75 de ani, la Moscova, în data de 24 iunie 1945. Evenimentul de acum 75 de ani a fost unul grandios, fără echivalent la acel moment în istoria universală. Iată de ce anul acesta, din cauza situației impusă de pandemia de Coronavirus, Parada Victoriei a fost trecută din ziua de 9 mai pe 24 iunie.

Pe sectorul Costeşti - Stânca – Cantemir, nivelul apei va crește cu 2,5 – 3,5 metri, iar pe sectorul Cantemir - Brânza va crește cu 1- 2 metri faţă de nivelul din 16 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ziua Victoriei, Parada Victoriei, Parada militară, parada, putin


Știrile Zilei