09:58 19 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.83
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.64
Празднование Дня памяти и примирения на Украине

Mass-media europene: Ucraina tergiversează intenţionat reformele

© Sputnik / Стрингер
Politică
Sa primesc un link scurt
1610

Mass-media din Europa învinuieşte guvernarea ucraineană de tergiversarea intenţionată a reformelor cerute insistent de comunitatea europeană.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Corespondentul publicaţiei ucrainene „Podrobnosti” („Detalii”), Sofia Gordienka, a urmărit reacţia comunităţii europene privind criza ucraineană. Potrivit ei, evenimentele din Ucraina nu mai sunt la ordinea zilei în Europa.

„Presa europeană tace. La fel ca şi politicienii europeni. Şi este adevărat, ce ar fi de spus aici?”, scrie jurnalista.

Ea a mai menţionat că în unele medii de informare europene guvernarea ucraineană este învinută  de tergiversarea intenţionată a reformelor, cerute insistent de comunitatea europeană.

„Jurnaliştii scriu tot mai des despre faptul că autorităţile ucrainene folosesc acest conflict în scopuri personale, pentru a justifica tergiversarea reformelor. Şi sună un pic cam straniu atunci când premierul nostru afirmă într-un interviu pentru publicaţia franceză „Le Monde” că reformele sunt obstrucţionate de lipsa voinţei politice”.

Kievul intenţionează să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană după finalizarea reformelor de amploare. Programul de reforme al preşedintelui Petro Poroşenko prevede depunerea unei cereri de aderare deja către anul 2020.

 

Tagurile:
Voinţă politică, Tergiversare, Reforme, Guvernul ucrainean, Europa, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei