11:26 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Armata naţională

Ambasador: neutralitatea RM nu împiedică cooperarea cu NATO

© Sputnik / Rodion Proca
Politică
Sa primesc un link scurt
4514

Neutralitatea Republicii Moldova nu este considerată de către oficialii NATO un obstacol în calea cooperării ţării noastre cu acest bloc politico-militar.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Ambasadorul Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct al NATO, a declarat, citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării, că statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu este un obstacol pentru cooperarea RM-NATO.

„Alianța nu consideră statutul de neutralitate al Republicii Moldova un obstacol în cooperarea ţării cu NATO”, a eclarat Alexander Vershbow. Oficialul a făcut această declaraţie în timpul întrevederii de miercuri la Bruxelles cu ministrul moldovean al Apărării, Viorel Cibotaru.

În cadrul discuţiilor oficialul NATO a apreciat înalt contribuţia militarilor moldoveni la operaţiunea KFOR din Kosovo şi a reiterat suportul Alianţei Nord-Atlantice pentru implementarea proiectelor susţinute de NATO, inclusiv a Proiectului de distrugere a pesticidelor cu termen expirat, stocate pe teritoriul Republicii Moldova.

Tagurile:
Neutralitate, Cooperare, Moldova-NATO
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei