04:36 23 Septembrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.81
  • RUB0.25
  • RON4.23
  • UAH0.60
В.Путин принял бывшего канцлера ФРГ Г.Шмидта

Ex-cancelar al Germaniei: fără Putin, summit-ul G7 nu are sens

© Sputnik / Михаил Климентьев
Politică
Sa primesc un link scurt
4730

Fostul cancelar al Germaniei, Helmut Schmidt, susţine că summit-ul G7, care va avea loc în zilele de 7 şi 8 iunie, este lipsit de sens pentru că la el nu va participa lidrerul rus, Vladimir Putin.

CHIŞINĂU, 1 iunie – Sputnik Moldova. Summit-ul G7, planificat pentru 7 şi 8 iunie, este lipsit de sens, întrucât la această reuniune nu va participa lidrerul de la Kremlin, Vladimir Putin. Această opinie a fost exprimată de fostul cancelar al Germaniei, Helmut Schmidt, într-un interviu publicat, luni, de agenţia dpa, citată de Deutsche Welle.

Helmut Schmidt susţine că preşedintele rus ar fi acceptat invitaţia ţărilor occidentale de a participa la smmit-ul „celor şapte”, dacă aceasta i-ar fi fost adresată într-o formă potrivită.

Fostul cancelar german se arată sceptic şi în privinţa rezultatelor acestei reuniuni, care, în opinia lui, vor fi foarte modeste. Fostul şef al executivului german a menţionat că va fi satisfăcut dacă liderii occidentali, cel puţin, nu vor turna gaz pe focul crizei ucrainene.

Tagurile:
Helmut Schmidt, Summit G7, Vladimir Putin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei