11:54 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Radojko Bogojevic, OSCE

Bogojevic: toţi liderii regionali susţin reglementarea transnistreană

Sputnik Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
34 0 0

Toţi liderii ţărilor implicate în procesul de reglementare transnistreană sprijină dialogul, stabilitatea şi pacea în regiune, susţine reprezentantul special al OSCE, Radojko Bogojevic.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, a chemat părţile implicate să contribuie la menţinerea şi intensificarea dialogului, inclusiv în formatul „5+2”.

Bogojevic a menţionat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a vizitat toate ţările participante la formatul „5+2”, a discutat cu liderii acestor ţări şi a primit asigurările acestora că toţi sunt interesaţi de dialog şi de asigurarea stabilităţii şi păcii în regiune. Totodată, diplomatul a informat presa că le-a înmânat tuturor liderilor ţărilor implicate în procesul de reglementare transnistreană o scrisoare din partea ministrului Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic, prin care liderii politici din regiune sunt încurajaţi să contribuie la intensificarea dialogului, a întâlnirilor regulare, precum şi la readucerea procesului de reglementare la faza bună a dialogului care a avut loc în primăvara anului curent; să fie creată o atmosferă de stabilitate pentru a relua inclusiv negocierile în formatul 5+2.

 

Tematic

AP OSCE, interesată de evoluţiile în problema transnistreană
Situația din regiunea transnistreană
Cum să supravieţuiască pacificatorii ruşi în Transnistria
Tagurile:
Lideri regionali, Radojko Bogojevic, Formatul 5+2, Reglementare transnistreană, OSCE, Dialog
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei