18:50 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp

Streleţ: Guvernul ar putea să rezilieze contractul de concesiune a Aeroportului

© Sputnik. Evgheni Panasenco, Rodion Proca, Valerii Balan
Politică
Sa primesc un link scurt
5610

Guvernul Streleţ pune la îndoială decizia Guvernului Leancă de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

CHIŞINĂU, 24 aug – Sputnik. Premierul moldovean Valeriu Streleţ a declarat luni, după şedinţa operativă Guvernului, că executivul ar putea să recurgă la rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Şeful Guvernului a declarat că a solicitat să fie informat despre toate aspectele financiare şi juridice ce vizează Aeroportul, inclusiv cele ce se referă la respectarea obligaţiunilor prevăzute de contractul de concesiune. La ora actuală, a menţionat Streleţ, i-au fost prezentate doar unele note informative prealabile, inclusiv cele ce conţin rezultatele unor investigaţii realizate de CNA.

Streleţ a informat presa că a fost format un grup de lucru ce va examina chestiunea unei eventuale rezilieri a contractului de concesionare a Aeroportului. Grupul de lucru, a subliniat Prim-ministrul, va investiga această problemă sub trei aspecte: premisele legale, etapele de implementare şi posibilele consecinţe pentru Guvern legate de o posibilă desfacere a contractului respectiv.

Streleţ a mai spus că va fi investigată şi problema oportunităţii concesionării Aeroportului din Chişinău în august 2013, dar şi circumstanţele în care ministerele Economiei şi Finanţelor, Cancelaria de stat şi alte instituţii au procedat la semnarea respectivei tranzacţii.

Tematic

Streleţ: lichidarea celor trei bănci din Moldova nu trebuie să provoace panică
Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp
La aeroportul din Chișinău continuă o construcție de amploare
Tagurile:
Oportunitate, Examinare, Grup de lucru, Reziliere, Concesiune, Investigaţii, Cancelaria de Stat, Aeroportul Internaţional Chişinău, Guvernul Republicii Moldova, CNA, Ministerul Economiei, Ministerul Finanţelor, Valeriu Streleţ, Iurie Leancă, Chişinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei