14:39 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
James D. Pettit şi Valeriu Streleţ

Streleţ către ambasadorului SUA: Guvernul nu va demisiona. Vom face reforme

gov.md
Politică
Sa primesc un link scurt
Toamna demisiilor (70)
7910

Premierul moldovean şi ambasadorul SUA la Chişinău au discutat despre situaţia din Moldova, inclusiv despre protestele antiguvernamentale.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ a discutat cu Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, despre situaţia din ţara noastră, inclusiv despre protestele non-stop din centrul capitalei. Diplomatul american a primit asigurări că guvernarea de la Chişinău este decisă să promoveze mai insistent reforme.

„Prim-ministrul a menţionat că îi pare rău că oamenii au ajuns să protesteze”, se spune într-un comunicat al Guvernului. Totodată, sursa subliniază că Streleţ a afirmat că o eventuală demisie a Guvernului ar avea numai consecinţe negative. Streleţ s-a referit detaliat la acţiunile întreprinse de Guvern în cele 42 de zile de la învestire, dar şi la măsurile pe care le-a planificat deja şi care ar oferi soluţii cât mai rapide.

În opinia Ambasadorului James D. Pettit, asigurarea stabilităţii şi continuarea reformelor de modernizare sunt de o importanţă majoră. Diplomatul i-a dat asigurări premierului moldovean că SUA sprijină în continuare Republica Moldova.

Тема:
Toamna demisiilor (70)

Tematic

Streleţ către investitorii străini: Moldova trece printr-o perioadă dificilă
Protestatarii cer demisii. Conducerea Parlamentului respinge
Tagurile:
Demisia Guvernului, Revendicări, Proteste, Reforme, James D. Pettit, Valeriu Streleţ, SUA, Chişinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei