18:42 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Dorin Chirtoaca

Chirtoacă a făcut analiza "geopolitică" a protestelor din centrul Chişinăului

privesc.eu
Politică
Sa primesc un link scurt
9210

Luni, după şedinţa serviciilor primăriei capitalei, primarul Dorin Chirtoacă a încercat să le explice jurnaliştilor care sunt scopurile, orientările geopolitice şi scopurile urmărite de protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi de cei din faţa Parlamentului.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a împărţit pe categorii protestatarii din Chişinău şi a dat „note la purtare” organizatorilor celor două acţiuni de protest non stop.

În opinia lui Chirtoacă, cele două proteste urmăresc scopuri diferite. Participanţii la protestele Platformei DA „sunt oameni conştienţi, vor în Uniunea Europeană, iar o parte dintre ei sunt chiar unionişti”, susţine liberalul.

Pe de altă parte, cei care protestează în faţa Parlamentului, în opinia edilului, ar lua parte la o acţiune „cu scop de destabilizare şi de aservire a Moldovei faţă de Kremlin”. Chirtoacă s-a arătat deranjat de faptul că aceşti protestatari „se distrează, jucând fotbal pe bulevard”. În opinia lui, conducătorii acestei manifestaţii „urmăresc doar scopuri politice: să fie cât mai mulţi în Parlament. Dar nu o să le meargă, pentru că proeuropeni sunt mai mulţi”, s-a arătat convins acesta.

Totodată, edilul capitalei a ţinut să-i admonesteze pe cei de la Platforma DA pentru faptul că au încercat să intre în Parlament. Aceasta „este compromiterea unei intenţii bune şi încercarea de a provoca dezordine în oraş”, a spus primarul.

În opinia lui, e bine ca fiecare om care doreşte să protesteze, fiecare partid, să înţeleagă importanţa caracterului paşnic al protestelor. Altfel, protestele nu au sens, iar oamenii se dezamăgesc. „Dovada constă în numărul participanţilor la protestele Platformei DA, care a descrescut vizibil faţă de prima manifestaţie”, a mai spus Chirtoacă.

Tematic

Chirtoacă vrea să facă frigărui printre corturile protestatarilor?
Tagurile:
Intenţii, Dezordine, Geopolitică, Tabere, Protestatari, Platforma DA, Partidul Nostru, Parlamentul Republicii Moldova, PSRM, Dorin Chirtoacă, Chişinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei